maanantai 16. joulukuuta 2013

Keksihimo ja kookoskeksejä

Postasin viime viikolla pikkuleivistä ja mainitsin sitruunapikkuleipien kohdalla, että resepti on kehitetty aiemmin kokeilemistani kookoskekseistä, joista kuitenkaan en ollut ehtinyt vielä kirjoittaa...
Joku aika sitten iski aivan hirveä keksihimo....liekö syynä ollut ennen "talven" tuloa  jatkunut matalapaine, joka jatkuvan sateen tihuuttamana harmautena sai päivänkin tuntuvan lyhentyneen yht'äkkiä oikein kunnolla....eli jotain hyvää "lohtunapostelemista" täytyi saada ja äkkiä...;-)
Koska soijamargariini oli lähes lopussa, mutta sen sijaan löysin täyden pussin kookoshiutaleita, ajattelin, että voisin kokeilla tehdä pienen määrän kookoshiutaleilla maustettuja keksejä, joista olin nähnyt mielenkiintoisen ohjeen täällä ja ajattelin muuntaa sen itselleni sopivaksi.
Kekseistä tuli maultaan hyviä, mutta ensimmäisen erän annoin olla liian pitkään uunissa (10 min.), joten niistä tuli aika kuivia. Toisen pellillisen paistoaikaa lyhensin parilla minuutilla ja se oli huomattavasti parempi ratkaisu....;-)

Näistä kekseistä mulle tuli idea, että niitä voisi kokeilla myös sitruunan ja appelsiinin makuisina, jättäen kookoshiutaleet pois. Viimeviikkoisissa sitruunapikkuleivissä en käyttänyt enää kaurajauhoa, koska mun pitää sitä taas uudestaan toistaiseksi välttää...8-(, joten kaurajauhojen tilalta kehitin tuon "jauhoseoksen", jonka olen havainnut todella hyväksi vehnäjauhon korvikkeeksi kaikissa viimeaikaisesisaa leipomuksissani! Sen lisäksi kokeilin toumsokeria heinon sokerin sijasta. 
Kun nyt olen kokeillut tuota sitruunalla maustamista saaden todella hyvän lopputuloksen, aion vielä kokeilla appelsiinilla ja limellä maustamista. Täytyy ostaa käsittelemättömiä hedelmiä ja valmistaa uudet erät....;-)
Mutta tässä nyt tämä kokeilu ohjeineen, jos teillä sattuu olemaan samoja tarvikkeita kaapissa ja keksihimo iskee yllättäen, sillä nämä keksit valmistuvat todella nopeasti:

Kookoskeksit    (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)
Ainekset - n. 24 pikkukeksiä:
50 gr  soijamargariinia (tai maidotonta kasvismargariinia)
50 gr  hienoa sokeria  (voit vaihtoehtoisesti käyttää tomusokeria)
reilu 100 gr jauhoja (laitoin ainakin  50 gr riisijauhoja ja 50 gr puhdas täysjyväkaurajauhoja. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää sitruunapikkuleipien ohjeessa käyttämääni jauhoseosta .)
1/2 tl ruokasoodaa ( leivinjauhe käy ehkä paremmin, mutta multa ei sitä löytynyt kaapista )
1/2-1 tl vaniljasokeria
50 gr  kookoshiutaleita
n. 1 rkl soija- tai kaura- tai riisimaitoa
Vatkaa sokeri ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi joko käsin tai yleiskoneella.
Sekoita leivinjauhe tai ruokasooda jauhoseokseen. Käytä seulaa, jotta seokseen ei tulisi paakkuja.
Lisaää kookoshiutaleet, vaniljasokeri ja ruokalusikallinen kasvismaito. Sekoita taikina niin, että siitä muodostuu pehmeä pallo. Mikäli  taikina on liian pehmeää ja sitä on vaikea käsitellä, lisää hieman jauhoja.
Leikkaa taikinapallo 3:een osaan ja pyöritä niistä jauhoitetun alustan päällä tankoja, joista leikkaat parin sentin mittaisia paloja. Siirrä palaset leivinpaperin päälle ja paina niitä kevyesti haarukalla. Näin saat aikaan myös kuvion, samalla kun keksi saa muotonsa. 

Paista 175° C:ssa n. 7-8 min. Jäähdytä kookoskeksit ritilän päällä ja nauti!
Kookoskeksit - maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti