torstai 9. tammikuuta 2014

Kermaista pennepastaa speckin, kesäkurpitsan ja sahramin kera...Osallistuminen ALPRO-haasteeseen

Vielä oikein mahtavaa ja ruokarikasta Uutta Vuotta kaikille!!!
Toivottavasti teillä on vireys korkeammilla lukemilla kuin minulla, sillä täytyy tunnustaa, että vaikka uusi vuosi on vasta alullaan ja "pakollista" lomaakin on tullut vietettyä ihan riittävästi, jotenkin juhlapyhien jälkeinen väsymys painaa päälle ja arkeen palaamisessa on ollut viime päivinä hieman käynnistymisvaikeuksia huolimatta pään sisällä pyörivistä ideoista....(-o. Olin todellakin suunnittelut mökillä ollessani päivittäväni blogia ja aloittavani myös italian/englanninkielisen sisarblogin, mutta kun ei ollut virtaa, eikä verkkoa, niin ei ollut postauksiakaan.....mutta, ehkä tästä päästään vielä käyntiin ihan kunnolla!
Vuoden ensimmäinen reseptipostaukseni on ohje, joka on käytössä hyväksi ja maukkaaksi havaittu, sillä siitä ovat pitäneet kaikki ruokailijat, joille olen sitä valmistanut, mukaanlukien myös mieheni, joka ei normaalisti syö ollenkaan kesäkurpitsaa, mutta tässä muodossa se kyllä katoaa joka kerta erittäin nopeasti lautaselta...;-).
Lisäksi tämä on resepti, joka sysäsi minut blogin aloittamiseen, nimittäin osallistuin tällä reseptillä viime lokakuussa Olivia-lehden järjestämään haasteeseen, jossa etsittiin parasta Alpro-reseptia tyttöjen iltaan. Yllätyksekseni, pastani oli valittu kolmen finalistin joukkoon ja se voitti myös kisan loppuäänestyksessä! Olin sanonut itselleni, että jos ohjeeni pärjäisi kisassa, ryhtyisin sitten kirjoittamaan ja "arkistoimaan" reseptini blogimuodossa, joten marraskuussa alkoi blogimatka! Tietääkseni, ohje on julkaistu joulukuussa ilmestyneessa Oma Olivia-lehdessä, tuomaristossa olleen kokki Sami Tallbergin  valmistamana.
Tämä on hyvä resepti, kun haluat tarjota vieraillekin jotain hyvää, mutta vähän ruokaisampaa ja "hienostuneempaa" pastaa. Lisäksi ruoka valmistuu nopeasti ja tarvittaessa kastikkeen voi valmistaa my ös etukäteen ja lämmittää uudelleen muutaman minuutin ajan pastaa keittäessäsi. Itse olen tätä pastaa tarjoillut monesti pääsiäispöydässä alkuruokana sahramista saadun vaaleankeltaisen värin johdosta.




Kermainen pennepasta speckin, kesäkurpitsan ja sahramin kera  (Penne con speck, zucchine e zafferano) Maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön
Ainekset 4:lle hengelle:
1/4 -1/2 salottisipulia tai tavallista keltasipulia 
1 iso kesäkurpitsa
60-80 gr. speck:iä tai vaihtoehtoisesti savustettua pekonia ohuina viipaleina (esim. Tulip)
oliiviöljyä loraus (n. 2 rkl)
0,125 gr eli 1 annospussi sahramia (vastaa noin vajaata maustemitallista)
1 tlk (250 ml) ALPRO soya ruokakermaa
suolaa maun mukaan
ripaus pippuria
penne pastaa
(halutessasi hieman tuoretta persiljaa)
Valmistus:
Pilko sipuli ohueksi, pieneksi silpuksi. Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi suikaleiksi, jotka taas viipaloit pitkittäin 3-4 osaan ja lopuksi puoliksi. (Eli tuloksena on n.3/4 cm:n pituisia ja vajaan puolen cm:n levyisiä ohuita suikaleita.)
Leikkaa keittiösaksilla tai viipaloi veitsellä speck-tai pekoniviipaleet poikittain suikaleiksi. (Eli tuloksena on kesäkurpitsan tapaan samanlaisia ohuita, mutta hieman leveämpia suikaleita.)
Laita oliiviöljy, noin 1-2 rkl  kuumenemaan pannulla. Lisää sipulisilppu ja kuullota sitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja anna niiden kuullottua yhdessä sipulisilpun kanssa muutaman minuutin ajan, seosta välillä käännellen. Tarvittaessa lisää tilkka öljyä.
Poista kesäkurpitsasipuliseos pannulta. Laita pannulle speck- tai pekonisuikaleet saamaan vähän väriä. Kääntele suikaleita. Muutaman minuutin päästä lisää kasvikset takaisin joukkoon. Nosta vähän lämpöä, jotta suikaleet saavat hieman väriä ja speck(pekoni) hiukan rapentuu. Kääntele useaan otteeseen seosta. (Tähän vaiheeseen menee ainakin 5-7 min.) Tässä vaiheessa voit laittaa pastaveden kiehumaan.
Lisää pannulla olevaan seokseen sahramijauhe pienessä vesitilkassa. Lisää soijakerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Kuumenna miedolla lämmöllä, välillä kastiketta käännellen, jotta maut sekoittuvat hyvin toisiinsa. Alä anna kastikeen kiehua! Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria. Tarkista maku. Huom! Speck/savustettu pekoni on jo itsessään aika suolaista, mutta taas soijakerma "makeata". Siksi suola kannattaa lisätä astettain ja maistaa kastiketta useamman kerran.
Keitä pasta väljässä, suolatussa vedessä. (Itse käytän maissipastaa, mutta mikä tahansa pasta käy.). Oikea vesi-suola-pasta suhde on seuraava: jokaiselle 100 gr:lle pastaa, 1 lt vettä ja 10 gr. suolaa.
Sekoita valutettu pasta kastikkeen kanssa ja lisää halutessasi päälle vähän tuoretta persiljaa ja tarjoile.
Hei, jos olet kasvisyöjä, tästä reseptistä saa helposti loistavan vegaaniversion jättämällä speckin/pekonin pois eli silloin syntyy "Kermainen pasta kesäkurpitsan ja sahramin kera" (Pasta con zucchine e zafferano).  Itse harrastan tuota keveämpää "vegeversiota" varsinkin kesäisin ja pennepastan sijaan käytän täysjyväriisispaghettia. Valmistusprosessi on sama, mutta lisään mukaan myös hiukkasen jauhettua peperoncino:a tasapainottamaan kastikkeen "makeutta".
 Buon appetito!

Kermainen pennepasta speckin, kesäkurpitsan ja sahramin kera . Maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti